Machineveiligheid

Een werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn werknemers. In een productieomgeving met machines liggen er meer gevaren op de loer dan u denkt.

Werkbare veiligheid

Een werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn werknemers. In een productieomgeving met machines liggen er meer gevaren op de loer dan u denkt.

Arbo veiligheid met betrekking tot machines is onze expertise. een Arbo Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) voor machines vraagt om inzicht en specialisme. Goede veiligheidsmaatregelen, instructies en bovenal veiligheidsbewustzijn, dragen in belangrijke mate bij aan een veilige werkomgeving.

Veiligheid begint met het in balans brengen van mens en techniek.

Image - TECplus Machinerichtlijn / Machineveiligheid
TECplus inventariseert en adviseert ook voor advies machinerichtlijn

 TECplus inventariseert en adviseert

CE-gemarkeerde machines voldoen aan de minimale veiligheidseisen. Een werkomgeving kan uit meerdere van deze machines bestaan waarbij combinaties van gevaren kunnen ontstaan die niet zouden ontstaan bij een losstaande machine. Enkel zorgdragen voor CE-gemarkeerde machines hoeft dus niet automatisch te betekenen dat de werkomgeving veilig is. TECplus inventariseert en adviseert werkgevers om te komen tot een veilige werkomgeving. Een inventarisatie die dus verder kijkt dan enkel naar de machines, maar ook naar de gebruikers. Dit geldt ook voor oudere machines en installaties. Bovendien kunnen wij u adviseren over de machineveiligheid wanneer u machines of installaties wilt gaan modificeren. Onze jarenlange ervaring op het gebied van machineveiligheid staat garant voor gedegen adviezen en werkbare oplossingen.

Onze diensten voor u

Check Veiligheid OK Checked by TECplus

General risk assessment

Arbo RI&E machineveiligheid

volgens de richtlijn arbeidsmiddelen 2009/104/EG

Opstellen van taak risico analyses (TRA)(JSA)

Houden van last minute risk assessments (LMRA)

Gevarenstudie en risicobeoordelingen in een industriële productieomgeving

Veiligheidsadviezen bij aanpassingen aan machines en productielijnen

Schrijven van instructies

Verbeteren van de veiligheidscultuur

Jaarlijkse check op machineveiligheid