Machineveiligheid

Een werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn werknemers. In een productieomgeving met machines liggen er meer gevaren op de loer dan u denkt.

Werkbare veiligheid

TECplus is specialist op het gebied van machineveiligheid. Doormiddel van een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) brengen we de risico’s in kaart, zodat wij de oorzaken kunnen achterhalen.
Door onze achtergrond in de engineering snappen wij de techniek en kunnen we u helpen om niet alleen de problemen te constateren, maar ook naar een werkbare oplossing te zoeken.

Veiligheid van machines is echter meer dan alleen techniek. Het zijn uiteindelijk de mensen die wij willen beschermen. Goede veiligheidsmaatregelen, instructies en bovenal veiligheidsbewustzijn, dragen in belangrijke mate bij aan een veilige werkomgeving.

Veiligheid begint met het in balans brengen van mens en techniek.

Image - TECplus Machinerichtlijn / Machineveiligheid
TECplus inventariseert en adviseert ook voor advies machinerichtlijn

Wijzigingen aan machines

Enkel zorgdragen voor CE-gemarkeerde machines hoeft niet automatisch te betekenen dat de werkomgeving veilig is. TECplus inventariseert en adviseert werkgevers om te komen tot een veilige werkomgeving. Een inventarisatie die verder kijkt dan enkel naar de machines, maar die ook kijkt naar de mens.

Dit geldt uiteraard ook voor oudere machines en installaties. Bovendien kunnen wij u adviseren over de machineveiligheid wanneer u machines of installaties wilt gaan modificeren. Onze jarenlange ervaring op het gebied van machineveiligheid staat garant voor gedegen adviezen en werkbare oplossingen.

Onze diensten voor u

tecplus check

General risk assessment

tecplus check

Arbo RI&E machineveiligheid

volgens de richtlijn arbeidsmiddelen 2009/104/EG

tecplus check

Opstellen van taak risico analyses (TRA)(JSA)

tecplus check

Houden van last minute risk assessments (LMRA)

tecplus check

Gevarenstudie en risicobeoordelingen in een industriële productieomgeving

tecplus check

Veiligheidsadviezen bij aanpassingen aan machines en productielijnen

tecplus check

Schrijven van instructies

tecplus check

Verbeteren van de veiligheidscultuur

tecplus check

Jaarlijkse check op machineveiligheid